Vidar Larsson från Uppsala BTK segrade i Pingisiaden 2023

Under två långa dagar fylldes Brännkyrkahallen i Stockholm med över 100 pingissugna killar i åldern tolv år och yngre för avgörandet av Pingisiaden riks 2023. Flera spelare från Nordöstra svealandsregionen fanns bland deltagarna och stod för fina insatser. Tävlingen innefattade två steg med poolspel följda av placeringsmatcher, totalt 16 matcher för varje spelare, vilket gjorde det nödvändigt att kunna hålla fokus under lång tid och många matcher. Segern gick till slut till Vidar Larsson, som därmed blev Uppsala BTKs första Pingisiadenvinnare.
Vidar var förstaseedad i tävlingen och hade inga större bekymmer med att vinna sin första pool. Därefter delades han och de andra poolsegrarna in i två slutspelspooler i steg 2. Det var många bra motståndare och jämna matcher och Vidar slutade 2:a i sin pool efter en förlust mot Spårvägens Simon Karlsson Englund, vilket innebar att han gick vidare till placeringsmatcher för plats 1-4. I placeringsmatcherna spelade Vidar starkt och självsäkert när han på ett övertygande sätt först besegrade Melker Johansson från Norrtull i semifinalen (11-2, 11-7, 9-11, 11-8) och sedan Simon Karlsson Englund (11-6, 11-6, 11-9) när de möttes på nytt i finalen.
”Grattis Vidar! Hur känns det?”
– Det känns bra och är väldigt kul.
”Vad var det du tyckte var din starkaste spelstyrka denna helgen?”
– Att jag orkade hela vägen och lyckades sätta mina öppningar.
”Vem hade du den tuffaste matchen mot och varför?”
– Simon (finalen) och Melker (semin) är alltid tuffa att möta. Vi kör ofta läger ihop så vi känner varandra och båda är bra spelare.
”Varför tror du att just du stod som segrare till slut i denna tävling?”
– Jag har en bra tränare och klubb och har kört  hårt med träning och tävling senaste året. Jag har även vunnit två Sweden tour p12 under året så jag visste att jag hade chans.
”Vad är ditt nästa mål denna säsongen?”
– Att placera mig bra i de kvarvarande Sweden tour-tävlingarna.