Jag vill som ordförande hälsa er varmt välkomna tillbaka till en ny och spännande pingissäsong i distriktet!

Jag själv är väldigt glad att sommaren nu är över så att pingissäsongen kan komma igång ordentligt.
I distriktet har jag inte bara varit ordförande utan även haft den administrativa rollen. Det har varit väldigt roligt just för att kunna ha en närmare bekantskap med både olika klubbmedlemmar, föräldrar m.fl. Däremot måste jag säga att jag har en akilleshäl. Jag är inte den bästa på hemsideuppbyggnad eller datorer på de viset. Hemsidan har mer att önska och den behöver lite mer uppdatering och kärlek.
Jag har även precis fått en roll på SBTF som jag kommer arbeta hårt med vilket innebär mindre tid till annat. Med facit i hand så är det med andra ord ganska bra att ta in någon annan på den administrativa rollen för distriktet.
Därför vill vi gladeligen berätta att vår nya kanslist är Dan Holmberg från Uppsala BTK. Dan är nog inte okänd för så många av er. Han är delvis utbildad domare, själv spelat pingis i många år och ledare i Uppsala BTK.
Dan har just de där egenskaperna som jag inte sitter på, så med tiden hoppas vi att Dan lär sig vårt hemsideprogram och får våran hemsida lite mer attraktiv och uppdaterad :).

Som ordförande kommer jag sitta kvar ett tag men just den administrativa rollen (mejl osv) kommer Dan hantera. Vi hälsar Dan varmt välkommen och hoppas han kommer trivas hos oss.

Inom kort kommer alla klubbar att ha startat sin träningsverksamhet. Jag hoppas ni alla klubbar känner att ni har det ni behöver för att ge era ungdomar bästa möjlighet till en bra, rolig och givande träning.

Vi i styrelsen vill verkligen tacka er alla för föregående säsong då den blev en sådan succé. Båda ungdomsverksamheten ökade på och med vår nya seniortour fick även vuxna möjligheten till att tävla oavsett vad man hade för erfarenhet av bordtennis sedan tidigare.

Detta året kommer vi fortsätta med ungdomstouren i samma koncept. Vi fortsätter även med seniortouren.
Vill med detta bara påminna er klubbar att våga låta era ungdomar testa ungdomstouren tidigt. De kommer garanterat att uppskatta det!

Något annat glädjande som hänt i distriktet är att fler och fler klubbar väljer att starta tjejgrupper. Först ut hade vi Stratos som lyckats fantastiskt fint med sin tjejsatsning. I årsskiftet startade även Sunnersta upp en tjejgrupp.
Sedan har små fåglar viskat i mitt öra att eventuellt Vassunda och Uppsala planerar för tjejgrupper (jag håller tummarna för att dessa små fåglar har rätt). För ett par dagar sen fick jag ett mejl med glädjande besked att Bålsta kommer starta upp en tjejgrupp även de.
Att få ett mer jämställt distrikt mellan de olika könen är självklart ett mål då klyftorna varit stora.
Jag vill påminna er klubbar som har tjejgrupp: Kontakta oss, vi sponsrar med racketar till rena tjejgrupper :).
Vill även påminna er om att det finns bidrag att söka via SBTF för tjejsatsningar i klubbarna.

Med tanke på den stora återväxten inom distriktet med fler antal spelande individer än på många år så är utbildning givetvis a och o. Ni föräldrar och ledare är enormt viktiga för att vi skall fortsätta att växa och ge våra barn och ungdomar ett tryggt och roligt föreningsliv.
På SBTF´s hemsida finns olika typer av utbildningar. En som jag vill tipsa er om är ”bordtennistränare bas” som är helt digital. SBTF har subventionerat den kraftigt så är man 5 st i klubben som gör den kan man få tillbaka pengarna för 4 av de som deltar. Med andra ord, en väldigt liten kostnad för klubben men så mycket kunskap ni kan få med er. Utbildningen passar både ungdomsledare, föräldrar eller redan erfaren tränare som inte gjort så mkt utbildningar tidigare.

Ett långt inlägg men ack så välbehövligt.
Välkomna tillbaka! Ni är alltid välkomna att höra av er till mig vid frågor eller funderingar.
Det ska bli så spännande och se vad vi kan lyckas med tillsammans detta år!

Varma hälsningar Louise, ordförande Nordöstra Svealands BTF